Tuinverlichting

Tuinverlichting

Zonder licht geen tuin, althans de helft van de tijd niet. Want als de avond valt en het wordt donker, kunt u de tuin niet zien. Jammer, want u wilt zowel overdag als ’s avonds toch heerlijk kunnen genieten van de sfeer in uw tuin? Door het toepassen van goede verlichting kan dat wel!

Verlichting in uw tuin maakt dat u ook na zonsondergang nog in uw tuin kunt zitten en genieten van een heerlijke lange zomeravond. Maar tijdens de donkere maanden zorgt tuinverlichting ook voor sfeer, uw tuin komt tot leven. Daar waar overdag de kleuren en materialen van bloemen, planten en bomen zorgen voor een aangenaam beeld zorgt de verlichting ’s avonds voor een prachtig schouwspel. Door verschillende soorten verlichting toe te passen beleeft u vanuit uw woning de tuinsfeer optimaal! In ons moodboard laten we u diverse soorten verlichting zien.

Tuinverlichting zorgt voor veiligheid

Ongenode gasten zijn minder dol op verlichting rondom uw woning. Dat is prettig want op hen zit u immers niet te wachten? Buiten verlichting zorgt dus ook een een veilig gevoel.

Waar moet u op letten bij tuinverlichting?

Het is belangrijk om te zorgen voor een goede lichtbalans. Wij onderscheiden hierin vier criteria:

Zichtlijnen

De zichtlijnen zijn de plekken in uw tuin die u wilt kunnen overzien. Ze moeten als het ware een natuurlijk ‘pad’ door uw tuin vormen.

Contrast

Zorg ook voor donkere plekken in uw tuin, zodat de verlichtte plekken eruit springen, het zorgt voor een spannen schouwspel.

Intensiteit

Tuinverlichting wordt interessanter wanneer niet alle lichtplekken even groot of fel zijn. In onderstaande voorbeelden komt dit goed naar voren.

Richting

Zorg dat alle elementen in de tuin het beste tot hun recht komen door het licht af te stemmen op verschillende richtingen. Voorkom hierbij ook dat bij aanlichting van elementen in de lichtbron kijkt.

|     Bekijk de in-lite verlichting brochure 2016-2017 (pdf)     |