Tuinverlichting

Nieuwe tuinverlichting

U wilt uw tuin graag zien. En niet alleen overdag. U hebt veel tijd, energie en geld in uw nieuwe tuin gestopt. En daar wilt u de hele dag van kunnen genieten. Als u tijd heeft, vaak als het buiten donker is, dan is de tuinverlichting praktisch. Dit betekent dat u niet meer:

 • hoeft te zoeken naar het sleutelgat bij de voordeur.
 • schuifelend over het paadje van de achterdeur naar de schuur loopt.
 • angstig naar achteren hoeft te kijken omdat u geritsel in de tuin hoort.

Bovendien verkleint u de kans van ongewenst bezoek. Dat geeft toch een veiliger gevoel. En dan vergeten we natuurlijk helemaal de geweldige nieuwe sfeer van uw tuin in het donker na de uitvoering van ons verlichtingsplan. Want uw tuin wordt een stuk gezelliger met de juiste kleuren tuinlampen. En daarom is onze eerste verlichtingsvraag altijd: wat is de belangrijkste reden dat u verlichting in de tuin wilt.

Denkt u aan het maken van een mooie tuin. Dan denkt u waarschijnlijk als eerste aan beplanting, materiaalkeuze en een doordachte indeling. Maar niet aan een hovenier die zich bezighoudt met sfeerverlichting en functionele verlichting. De juiste verlichting in de tuin is een vak apart. Want het is de uitdaging van een goed lichtplan dat u nooit direct in een lichtbron zult kijken en dat ramen van uw woning ontspiegeld worden omdat er voldoende en natuurlijk de juiste verlichting aanwezig is.

Sfeerverlichting wand

Of het nu zomer of winter is. We lopen allemaal regelmatig in het donker in onze eigen tuin. Of we nu heel vroeg eruit moeten om te werken,  we in de winter halverwege de avond thuiskomen na een avondje sporten of als we midden in de zomer laat thuiskomen na een gezellige verjaardag. Stiekem zijn we allemaal een beetje bang in het donker. Onze angst voor het donker is een nuttig mechanisme tegen roekeloos gedrag. Niet erg dus. Maar soms wel vervelend.

Veel mensen kennen de effecten van de juiste tuinverlichting niet. Maar als wij met ons verlichtingsadvies komen zult u snel ja zeggen tegen ons verlichtingsplan met behulp van in-lite. We zijn hoveniers en geen elektricien. Maar we hebben wel veel ervaring met verlichting.

Na het lichtplan moet de verlichting natuurlijk aangelegd worden. Wij zorgen dat de elektriciteit goed aangesloten worden aan de tuinlampen vanuit uw woning, de garage of vanaf de veranda zodat u ze gemakkelijk kunt bedienen met een app op uw telefoon.

Hebt u geen idee welke buitenlampen u moet kiezen? Lees hier alles over de mogelijkheden van onze buitenverlichting.

Ga de strijd aan tegen een donkere tuin met behulp van het verlichtingsplan van Antwan.

Inspiratie verlichtingsplan vragen

Tuinverlichting spotjes bij bomen


De juiste verlichting in de tuin

We houden van goedkoop. Heel logisch. Maar we willen u graag adviseren. Wij weten dat tuinverlichting verkrijgbaar is in alle soorten, maten, kwaliteiten en dus prijzen. Maar volgens ons is goedkope tuinverlichting echt een duurkoop. Vraagt u om ons de juiste verlichting? Dan gebruiken wij duurzame tuinverlichting die écht jarenlang meegaat.

Wij maken uw leven gemakkelijker met een goed verlichte tuin. En wij maken uw tuin helemaal af.

 • We maken uw veranda, balkon of fietsenschuur tot een sprookjeskasteel in het donker. Door een schitterende wandverlichting te plaatsen. Zodat u samen met onze terrasverwarmers ook in de koude maanden buiten wilt zitten.
 • Want we plaatsen een mooie en goede wandlamp naast uw deur.
 • Uw vijver laten we oplichten door net onder het water een lichtje te plaatsen.
 • Een aantal mooie boompjes zetten we mooi in de spotlight met spotjes.
 • En we verlichten uw paadjes met behulp van de juiste paaltjes.

De onderdelen van een verlichtingsplan

Wilt u al een lichtplan voor uw tuin laten maken door onze hoveniers? Uw mooie verlichte tuin begint bij het goede ontwerp. Een uitgewerkt lichtplan bespaart tijd en geld. Want:

 • We voorkomen dat er te weinig en te veel lichtpunten in de tuin zijn.
 • Wij kunnen uw verlichting sneller plaatsen.
 • U kunt makkelijker de juiste tuinlampen kiezen.
 • We kunnen uw budget heel eenvoudig verwerken en eventueel aanpassen.

De onderdelen van uw tuin gaan we in kaart brengen. Van terras naar de vijver tot het grasveld. Maar ook de plantenbakken, uw boompjes en de loungeset. We gaan bepalen wat we gaan verlichten. Wat is handig en wat is mooi? En hoeveel licht hebben we daarvoor nodig?

Voor ons verlichtingsplan zijn vier onderdelen heel belangrijk:

 1. Goede zichtlijnen. We zorgen voor overzicht in uw tuin. De onderdelen van uw tuin die u ook echt moet zien.
 2. Het contrast. Want welke plekken in uw tuin wilt u het liefste wel of niet zien?
 3. Veel intensiteit. Een boom moet soms iets minder opvallen dan de andere struik of uw veranda. En de vijver moet een andere kleur krijgen dan de verlichting van uw schuurtje.
 4. De juiste richting: vanuit het raam of vanaf de veranda moet het licht niet vervelend in uw ogen schijnen. Dus moet de lamp de juiste kant op schijnen.

Daarna gaan we aan de slag met elektriciteit, benadering en kleurencodes. We gaan elektrische draden en snoeren aanleggen. De voordelen van het lichtplan gelden alleen als de uitvoering juist is. Gelukkig zijn we daar erg goed in. Boft u even.

 Bent u enthousiast geworden en kunt u niet wachten om ons in de arm te nemen? Bekijk onze prachtige verlichte tuinen aan en laat u onderdompelen in een verlichtingsgesprek van mogelijkheden.

Verlichtingsgesprek aanvragen