Romantische tuin

Romantische tuin, een droom?

Verdwalen over de padjes in je eigen tuin. Knusse hoekjes waar je privacy gewaardborgd is en je een hele andere blik op je tuin krijgt. Uw tuin moet warmte uitstralen en de maximale beleving geven die uw tuin te bieden heeft. Voor iedereen is de beleving van romantiek anders, maar een echte romatische tuin roept bij iedereen warmte op.

De romantische droomtuin is een tuin met veel bloemen. Daarnaast bevat deze ook altijd enkele verrassingen. Bijvoorbeeld in de vorm van slingerpaden, verborgen zitjes, spannende doorgangen en verrassende accessoires…

Misschien wel het belangrijkste kenmerk van een romantische tuin is de hoeveelheid overdadig bloeiende planten. Geen plek wordt onbenut gelaten om planten te laten groeien. Van oudsher zijn rozen dan ook altijd aanwezig in een romantische tuin. Ook andere rijk bloeiende planten zijn onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan lavendel, floxen en geraniums.

Maak gebruik van hoogte

Hagen zorgen voor spanning en verrassing. Het gebruik van klimplanten zorgt er voor dat het ook in kleine tuinen mogelijk wordt om een romantisch effect te creëren. Deze klimmers worden gebruikt om muren en schuttingen te laten begroeien. Ook zien we pergola’s, priëlen en rozenbogen vol met overdadig groei en bloei. Daarnaast bevat een romantische tuin altijd een of meerdere bomen. Hiermee geven we de tuin een groen dak. Dat zorgt voor geborgenheid en een intieme sfeer.

Tuinonderhoud

Het onderhouden van een romantische tuin is een kunst op zich. In een goede romantische tuin lijkt het alsof alles spontaan zo mooi groeit en bloeit. In werkelijkheid is regelmatig onderhoud nodig om de tuin niet te rommelig te laten worden. Als je een romantische tuin wilt, maar geen tijd voor het onderhoud hebt, dan is een tuin-onderhouds-abonnement een goede oplossing!

 

Mogen wij ook van uw tuindroom een droomtuin maken? Neem eens vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.