Romantische tuin

Romantische tuin

Een romantische tuin betekent verdwalen over de padjes in uw eigen tuin. Knusse hoekjes waar de privacy gewaarborgd is en u een hele andere blik op uw tuin werpt. Uw tuin moet warmte uitstralen en de maximale beleving geven die de tuin te bieden heeft. Voor iedereen is de beleving van romantiek anders, maar dit type tuin roept bij iedereen warmte op.

Dit type droomtuin is een tuin met veel bloemen. Daarnaast bevat deze ook altijd enkele verrassingen. Bijvoorbeeld in de vorm van slingerpaden, verborgen zitjes, spannende doorgangen en verrassende accessoires.

Misschien wel het belangrijkste kenmerk van een romantische tuin is de hoeveelheid overdadig bloeiende planten. Geen plek wordt onbenut gelaten om planten te laten groeien. Van oudsher zijn rozen dan ook altijd aanwezig in deze tuin. Ook andere rijk bloeiende planten zijn onmisbaar. Denk bijvoorbeeld aan lavendel, floxen en geraniums.

Maak gebruik van hoogte

Romantische tuin - Antwan Tuin Totaal

Hagen zorgen voor spanning en verrassing. Het gebruik van klimplanten zorgt ervoor dat het ook in kleine tuinen mogelijk wordt om een romantisch effect te creëren. Deze klimmers worden gebruikt om muren en schuttingen te laten begroeien. Ook zien we pergola’s, priëlen en rozenbogen vol met overdadige groei en bloei. Daarnaast bevat een romantische tuin altijd een of meerdere bomen. Hiermee geven we de tuin een groen dak. Dat zorgt voor geborgenheid en een intieme sfeer.

Tuinonderhoud van deze tuin

Het onderhouden van een romantische tuin is een kunst op zich. In een goede tuin lijkt het alsof alles spontaan zo mooi groeit en bloeit. In werkelijkheid is regelmatig onderhoud nodig om de tuin niet te rommelig te laten worden. Als u een romantische tuin wilt, maar geen tijd voor het onderhoud heeft, dan is een tuin-onderhouds-abonnement een goede oplossing!

Mogen wij ook van uw tuindroom een droomtuin maken? Neem eens vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Ontdek ook andere tuinstijlen:
Lounge tuinWellness tuinMediterrane tuinRobuuste tuinNatuurlijke tuinModerne tuinRozentuinKindvriendelijke tuinOnderhoudsvriendelijke tuinDiervriendelijke tuin