Wilde tuin

17-01-2022

Wilde tuin

Een tuin die matcht met de omgeving, dat is gelukt met deze wilde tuin. Met zo hier en daar een aantal strakke facetten. Genoeg fijne zitjes zijn gecreëerd om op ieder moment van de dag te genieten van de zon of schaduw. Ook is er voor ieder gezinslid wat wils. Van gezellige zitplek tot BBQ stek en van trampoline tot beschutte plek onder de overkapping. Kortom een wilde tuin in een modern jasje.

wilde tuin


Wilde planten in de tuin

Wat deze tuin zo wild maakt, zijn met name de planten. De wilde planten zijn zorgvuldig gekozen. Door te werken met lage en hogere planten ontstaat er diepte in de tuin en dat zorgt voor een aangename sfeer. De wilde groene gebieden worden strak afgekaderd met grind. Zo is er veel spanning aangebracht in de tuin, maar blijft het behapbaar wat betreft het onderhoud.

Natuurlijk materialen in wilde tuin

De natuurlijke materialen die zijn gekozen voor deze wilde tuin maken het plaatje compleet. Verschillende soorten tegels, klinkers, grind en hout worden op een speelse en toch strakke manier met elkaar afgewisseld.

De houten overkapping is zo’n fijne knusse plek om je even in terug te trekken. Op een beschutte manier genieten van het buitenleven. Of het zonnetje nu schijnt of de regen op het dak tikt.

Specificaties van de tuin
In deze tuin is er gekozen voor de volgende materialen.

Tuinafscheiding: Zweedsrabbat gepotdekseld en betonijzer tegen een houten frame t.b.v. hedera
Overkapping: Douglas blank fijnbezaagd
Verharding: MBI tegels 60×60 i.c.m. split en splitmatten
Beplanting: Vijgenboom, meerstammige Parrotia, Liquidambar, Prunus lusitanica als haag, veel vaste planten.
Plantenbak: Wit polyester van Boomnl
Verlichting: Inlite, ace en scopes. 

Meer weten over deze inspirerende tuin?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze wilde tuin met strakke facetten? Bent u benieuwd of wij dit ook voor u kunnen realiseren? Neem dan contact met ons op. Al jarenlang zijn wij dé hovenier van Rotterdam en omgeving en weten als geen ander wat ervoor nodig is om een tuin te ontwerpen en realiseren waar u jarenlang van geniet. Ontdek het zelf. Bereid u voor met ‘Pin uw droomtuin’ en maak uw eigen moodboard aan. Wilt u liever eerst een tuinontwerp aan huis laten maken dan is dat mogelijk. Wij denken graag met u mee!

Neem contact met ons op
voor uw droomtuin