Natuurlijke tuinafscheiding

01-11-2021

Natuurlijke tuinafscheiding

natuurlijke tuinafscheiding

Een prachtige tuin met natuurlijke tuinafscheiding is in dit tuinproject gerealiseerd. Of deze familie nu buiten wil dineren aan de eettafel of van een kop koffie in de zon op de originele tuinbank geniet? Er is voor ieder wat wils in deze royale tuin. Het bijzondere is de natuurlijke tuinafscheiding. De speelse manier van de verschillende houtlengtes geeft beschutting én zorgt ervoor dat er een praatje met de buren mogelijk is.

Wilt u ook graag een soortgelijke natuurlijke tuinafscheiding? Neem dan direct contact met ons op. Liever meer weten over deze tuin? Lees dan even verder.

Natuurlijke tuinafscheiding

Een plaatje is het geworden, deze natuurlijke tuinafscheiding van houten wanden in verschillende hoogten. Zo is in de hoek aan één zijde van de tuin een fijne beschutte plek gecreëerd door te werken met hoge houten balken. Hier staat ook een unieke tuinbank met sfeervolle plantenbak. Een fijne plek om languit te genieten van de zon, of samen met een vriendin relaxt een kop koffie te drinken.

Aan de andere zijde van de tuin is een royaal terras aangelegd waar plek is voor een ruime eettafel. Hier is bewust gekozen voor een lagere houten tuinafscheiding met daar bovenop een rasterwerk waar bijvoorbeeld hedera tegenaan kan groeien. Met de tuin zal dit een prachtige combinatie vormen. Het groene blad en de houten afscheiding.

De beschutting zorgt voor een fijne plek om languit te genieten van de zon, of samen met een vriendin relaxt een kop koffie te drinken.

Natuurlijke materialen in deze natuurlijk tuin

Opvallend in deze tuin zijn – naast de natuurlijke tuinafscheiding – de toepassing van diverse materialen. Beton(look), hout, grind en planten. De mix van deze materialen en de toepassing ervan zorgt voor een unieke tuin waar de familie van geniet.

Het begint natuurlijk bij aankomst van de woning. Een moderne voortuin met hier en daar wat groen, vervolgens wordt u via het strakke looppad dat langs de zijkant van het huis loopt, naar de achtertuin geleidt. De afwisseling van tegels, klinkers en grind draagt bij aan de gezelligheid van deze tuin. En met de tussenkomst van verlichting op de juiste plekken is de tuin een plaatje, zowel overdag als in de late avond.

Specificaties van de tuin

In deze tuin is er gekozen voor de volgende materialen.

Tuinafscheiding: Grappa hardhout blindgemonteerd
Pergola:  Hardhout zwart geschilderd
Verharding: Gebakken klinkers in visgraatverband, tegels geoceramica 100×100
Beplanting: Vaste planten mix, Steeneiken
Plantenbak: Luxcon plantenbak
Verlichting: Inlite-verlichting 

Wilt u ook graag een natuurlijke tuin met tuinafscheiding?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze natuurlijke tuinafscheiding en bijbehorende speels en tevens modern aangelegde tuin? Bent u benieuwd of wij dit ook voor u kunnen realiseren? Neem dan contact met ons op. Al jarenlang zijn wij dé hovenier van Rotterdam en omgeving en weten als geen ander wat er voor nodig is om een tuin te ontwerpen en realiseren waar u jarenlang van geniet. Ontdek het zelf. Bereid u voor met ‘Pin uw droomtuin’ en maak uw eigen moodboard aan. Wilt u liever eerst een tuinontwerp aan huis laten maken dan is dat mogelijk. Wij denken graag met u mee!

Neem contact met ons op
voor uw droomtuin