Patio tuin in Amsterdam

02-10-2020

Patio tuin in Amsterdam

Bewonder deze prachtige patio tuin in volle glorie. Van een zanderige nieuwbouwtuin naar een oase van rust in deze intieme tuin. Deze tuin is in samenwerking met Tuinatelier Herman & Vermeulen gerealiseerd.

Drie zones in een diepe tuin

Deze tuin is ontworpen in drie zones. In de eerste zone, direct bij de woning, is een royale zitgelegenheid gecreëerd met loungebank en hoge sfeervolle pergola-constructie. Vanuit de woonkamer loop je zo naar buiten, maar wel op een beschutte manier. Binnen wordt zo naar buiten gebracht.

diepe tuin

moderne patio tuin

Cortenstaal waterelement

De tweede zone is eveneens modern ingedeeld met een mooi waterelement van cortenstaal. Het water brengt direct levendigheid met zich mee. Zittend op de lange houten bank biedt dit tafereel vooral rust en ontspanning.

De derde zone is uitgerust met een buitenkeuken en uiteraard een grote eettafel met de hele familie kan worden gegeten.

Helemaal achterin de tuin is er plek voor een berging.

patiotuin amsterdam

patio tuin

Moderne patio tuin met veel groen

Over de beplanting is goed nagedacht. Een aantal hoge bomen zorgen direct voor een groene uitstraling en tegelijkertijd bieden ze beschutting. Ook zijn de planten erg gemakkelijk om bij te houden. De plannen groeien snel en geven direct sfeer. Planten die in deze tuin staan zijn onder andere de Geranium Rozanne, Periscaria en het siergras Panicum.

Diepe patio tuin

Een diepe tuin kan een uitdaging lijken, maar zoals te zien is in dit project, kunt u alle kanten op. Een sfeervolle, intieme en groene tuin die meerdere zitgelegenheden heeft om voor ieder moment van de dag te genieten van deze prachtige droomtuin.

Meer weten over een patio tuin?

Wilt u graag meer weten over deze moderne tuin? Of heeft u zelf een patio tuin die u wilt aanpakken? Bespreek uw plannen met ons en samen gaan we aan de slag voor uw droomtuin.

Tuinontwerp: Tuinatelier Herman & Vermeulen
Tuinrealisatie: Antwan Tuin Totaal