Landelijke tuin

09-11-2020

landelijke tuinLandelijke tuin

Een landelijke tuin waar is gekozen voor een groot en strak gazon met op sommige plekken een losse boom of een boom in een cortenstalen plantenbak. Laat u verrassen door dit landelijke tuinontwerp.

In het landelijke deel van Rhoon staat deze vrijstaande woning omgeven door groen. De uitdaging: een landelijke sfeer in de tuin creëren met onbelemmerd uitzicht op de polder én voldoende privacy. Het huis heeft een verfijnde architectuur door landelijke elementen te combineren met grote raampartijen van waaruit je ver kan kijken.

Stoer ontwerp met rauwe materialen

Dit hebben we optimaal willen benutten door een stoer ontwerp te presenteren met rauwe materialen en harde contrasten. Vanuit de woning vormt de zwarte pergola een kijkvenster de polder in, met onder de pergola een spiegelvijver die je blik verlengt tot aan de horizon. De zwarte douglas houten pergola overkapt het gehele terras.

De basis verharding is een grind wat verwerkt is op splitmatten, zo is eroverheen lopen en rijden geen probleem. Voor de auto’s is er een zwarte overkapping van douglas hout gemaakt. De terrassen zijn ruim en van keramiek tegels voorzien, zodat hier weinig onderhoud aan is. De verschillende wilgen kunnen in het ontwerp niet ontbreken en vormen een goede connectie tussen de tuin en de landelijke omgeving.

Specificaties van de tuin

In deze tuin is er gekozen voor de volgende materialen en planten.

Perogla’s: Uitgevoerd in Douglas palen 15×15,.
Bestrating: halfverharding, grind in splitplaten
Beplanting: Meerstammige krenten en Magnolia, Lavendel , Oude fruitbomen, Waldsteinia tussen de potten en Geranium Rozanne in de potten.
Verlichting: natuurlijk In-lite verlichting,
Potten: Cortenstaal Boomnl.nl

 

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over deze landelijke tuin of heeft u inspiratie opgedaan en wilt u uw tuin ook graag door ons laten ontwerpen en realiseren? Neem dan contact met ons op.