Pergola zwart

09-11-2020

tuin project Pergola zwart

In deze tuin staat een Douglas pergola zwart uitgevoerd. Een echte eyecatcher!

Aan een eindige weg in Poortugaal is deze vrijstaande woning gebouwd. De woning is gebouwd in een bungalow en kijkt uit over een visvijver. De uitdaging van dit ontwerp is de breedte van de tuin en het uitzicht benadrukken.

Themakleur is diepzwart

De hoofdkleur in dit ontwerp is diep zwart wat voor mooie contrasten zorgt tussen de beplanting en bijvoorbeeld het hekwerk. De pergola geeft een mooie breedte lijn over de gehele tuin met daaronder twee soorten bestrating, beide keramisch maar verschillend van kleur waardoor het optisch nog breder lijkt dan de tuin al is.

In de hoek staat een ruime overkapping die door twee grote vazen is voorzien van voldoende privacy. Het andere terras heeft heel de dag zon en wordt gebruikt om lekker te barbecuen met vrienden. De gekozen beplanting is voornamelijk groenblijvend en rustig. Mooie groepen grassen vormen de basis gecombineerd met omhooggaande vormen die het 3d effect veroorzaken in deze tuin.

Specificaties van de tuin

In deze tuin is er gekozen voor de volgende materialen en planten.

Pergola: Uitgevoerd in Douglas palen 15×15, verduurzaamd
Bestrating: 2 soorten Geo Ceramica 60×60
Beplanting: Steeneiken, vijg, olijf, druif en diverse bodembedekkers
Verlichting: natuurlijk In-lite verlichting, mini scopes in de plantenbakken en in elke pergola 1 naar beneden schijnend
Bijzonderheden: Vlonderdek vervangen door gladde vlonderplanken
Potten : Boomnl.nl

Meer weten?

Wilt u meer weten over een pergola die zwart is uitgevoerd? Deel uw tuin met ons en samen kijken we hoe een zwarte pergola het beste tot z’n recht komt in uw tuin. Neem vrijblijvend contact met ons op.