Onderhoudsvriendelijke tuin

Onderhoudsvriendelijke tuin

Wilt u graag een onderhoudsvriendelijke tuin? Het is de meest gevraagde tuin aan ons als hoveniers. Hoe krijg ik een onderhoudsvriendelijke tuin. Veel mensen zullen uit tijdgebrek aan betegelde tuinen met een randje planten of planten in pot denken. Maar een groene tuin is veel prettiger om naar te kijken, beter voor het milieu én hoeft niet veel werk te zijn.

Vraag direct meer informatie

moderne patio tuin

Onderhoudsvriendelijke tuin met beplantingsplan

Wij helpen u graag aan een onderhoudsvriendelijke tuin met een goed aangelegd beplantingsplan. Deze moderne manier van beplanting zorgt voor weinig onderhoud aan uw tuin en heeft een gunstig effect op uw gezondheid!

De onderzoeken vliegen ons de laatste jaren om de oren; groen is echt gezond. Het is zelfs zo dat in Engeland mensen op doktersadvies gaan tuinieren! Ook in Nederland bewijst onderzoek dat een groene omgeving een gunstig effect heeft op de gezondheid. 
Laten we bovendien het nut van een groene tuin voor het dierenleven niet vergeten.

Planten in grote groepen

Grote groepen van dezelfde beplanting scheelt veel werk. Gaat u planten weven, wat wel een mooie natuurlijke uitstraling heeft, dan moet u elk plantje afzonderlijk onderhouden. Maakt u grote groepen van dezelfde planten die u selecteert op een lange bloeitijd of sierwaarde dan bent u sneller klaar. Siergras is bijvoorbeeld makkelijk in onderhoud – u snoeit het in het vroege voorjaar allemaal kort – en is lang mooi.

Prairieborders

Prairieborders worden op een geheel andere wijze ingepland dan de traditionele borders waar planten in groepen staan, als in een bloemenweide. Een kleurrijke mix tussen verschillende bloemen en grassen gecombineerd met vaste planten die in verschillende fases bloeien. Doordat de beplanting is afgedekt wordt met een laag lava in de borders is het makkelijk in onderhoud. De prairiebeplanting geeft een uitbundig en weelderig effect wat erg gaaf kan zijn in combinatie met een strakke tuin.

Bodembedekkers

Maak gebruik van bodembedekkers en laat geen stukje aarde onbenut. Zodra de grond is bedekt, zal er op die plek weinig onkruid groeien. Bodembedekkers groeien daarnaast mooi rondom een boom, zo heeft u dubbel plezier van hetzelfde stukje grond. Tussen nieuwe aanplant kunt u een mulchlaag van houtsnippers strooien om onkruid tegen te gaan en u wacht totdat de planten zijn volgroeid. Lees hier ons blog over het 

Groenblijvers

Zorg dat u wintergroene planten, heesters en bomen in uw tuin heeft. Deze zorgen voor kleur, kunnen ontwerplijnen benadrukken en bieden schuilgelegenheid voor vogels. Bovendien vallen het blad of de naalden niet uit, waardoor u geen blad hoeft op te ruimen!

Waarom kiest u voor een onderhoudsvriendelijke tuin?

Veel voorkomende redenen zijn; geen tijd of minder interesse. Of wellicht bent u voor een langere periode per jaar niet in Nederland, dan is een ‘onderhoudsvrije’ tuin ook erg prettig. Of als u op leeftijd raakt en/of fysiek minder mogelijkheden heeft, dan is een tuin waar u wel van kunt genieten maar minder tijd aan hoeft te besteden een uitkomst.

Meer weten over de aanleg van uw tuin?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw tuin? Bijvoorbeeld hoe wij de bestaande tuin onderhoudsvriendelijker kunnen maken. Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we wisselen graag met u van gedachten.

Tip; voldoet uw tuin nog helemaal aan uw wensen maar kunt u wel wat hulp gebruiken bij het onderhoud? Misschien is een tuinonderhoudsabonnement dan wel een mooie uitkomst voor u, onze mensen staan graag voor u klaar!

Onderhoudsvriendelijke tuin - Antwan Tuin Totaal

Ontdek ook andere tuinstijlen:
Lounge tuinWellness tuinMediterrane tuinRomantische tuinRobuuste tuinNatuurlijke tuinModerne tuinRozentuinKindvriendelijke tuinDiervriendelijke tuin