Natuurlijke tuin

Natuurlijke tuin

Organische lijnen, natuurlijke materialen, spannende hoekjes, weelderige borders. De natuurlijke tuin is in opkomst, het laatste beetje onkruid hoeft niet weg, het laatste blad al helemaal niet. U wilt uw eigen stukje natuur bij huis waar niet alleen u, maar ook de vlinders en vogels zich in thuis voelen. De weelderige plantengroei is een prachtige oplossing.

Natuurlijke materialen in de tuin

Een mooie natuurlijke tuin begint met een combinatie van de juiste materialen. Bij het aanleggen van deze tuin houden we rekening met het milieu en de dieren. We kiezen bijvoorbeeld voor planten die vlinders aantrekken, zoals de rode zonnehoed (Echinacea purpurea) en de vlinderstruik (Buddleja davidii). Vogels zitten graag in bomen met een dichte takkenstructuur en ruwe schors, bijvoorbeeld een berk (Betula) of een knotwilg.

Het is belangrijk dat de materialen in de tuin kloppen bij de sfeervolle uitstraling. We kiezen daarom ook voor een natuurlijke schutting en stenen muurtjes of houten bielzen. Om de tuin nog natuurlijker te maken, zorgen we voor water in je tuin en bijvoorbeeld een vuurplaats. Om het diervriendelijker te maken, kun je vogelhuisjes en insectenhotels ophangen. In dit type tuin vinden dieren namelijk niet alleen voedsel maar ook een schuilplaats.

Meer weten over deze tuin?

Wilt u graag meer weten over de natuurlijke tuin? Bespreek dan de mogelijkheden met Antwan Tuin Totaal en samen komen we tot een prachtige tuin waar dieren meer dan welkom zijn.

Of neem contact met ons op

Ontdek ook andere tuinstijlen:
Lounge tuinWellness tuinMediterrane tuinRomantische tuinRobuuste tuinModerne tuinRozentuinKindvriendelijke tuinOnderhoudsvriendelijke tuinDiervriendelijke tuin