Natuurlijke tuin

Natuurlijke lijnen en materialen

Organische lijnen, natuurlijke materialen, spannende hoekjes, weelderige borders. De natuurlijke tuin is in opkomst, het laatste onkruidje hoeft niet weg, het laatste blad al helemaal niet. U wilt uw eigen stukje natuur bij huis waar niet alleen u maar ook de vlinders en vogels zich in thuis voelen? Dan is een natuurlijke tuin met weelderige plantengroei een prachtige oplossing.

Een mooie natuurlijke tuin begint met een combinatie van de juiste materialen. Bij het aanleggen van een natuurlijke tuin houden we natuurlijk rekening met het milieu en de dieren. We kiezen bijvoorbeeld voor planten die vlinders aantrekken, zoals de rode zonnehoed (Echinacea purpurea) en de vlinderstruik (Buddleja davidii). Vogels zitten graag in bomen met een dichte takkenstructuur en ruwe schors, bijvoorbeeld een berk (Betula) of een knotwilg.

Het is belangrijk dat de materialen in de tuin kloppen bij de natuurlijke uitstraling. We kiezen daarom ook voor een natuurlijke schutting en stenen muurtjes of houten bielzen. Om de tuin nog natuurlijker te maken, zorgen we voor water in je tuin en bijvoorbeeld een vuurplaats. Om het diervriendelijker te maken, kun je vogelhuisjes en insectenhotels ophangen. In de natuurlijke tuin vinden dieren namelijk niet alleen voedsel maar ook een schuilplaats.

Wij geven u en de dieren graag een thuisgevoel in de tuin!