Mediterrane tuin

Vakantiegevoel in uw tuin!

Denk aan de strakblauwe zee, wijngaarden, olijfbomen en een helderblauwe lucht: de herinneringen aan uw vakantie komen weer boven… Wilt u ook graag dat ultieme vakantiegevoel vasthouden wanneer uw vakantie voorbij is? De warme sfeer die in een mediterrane tuin wordt gecreëerd zorgt ervoor dat u het gevoel het hele jaar behoudt.

Antwan Tuin Totaal zorgt ervoor dat u het hele jaar door in uw tuin kunt wegdromen!

Hoe creëert u een mediterrane tuin?

Het creëren van een mediterrante tuin wordt gedaan aan de hand van een aantal elementen die er samen voor zorgen dat het mediterrane gevoel bij u opgeroepen wordt.

Kleurgebruik

Een mediterrane tuin onderscheidt zich door het milde kleurgebruik van materialen. Zo wordt er vaak gebruik gemaakt van oranje of geel gekleurde tuintegels. Aangevuld met terracotta en gekleurde plantenpotten wordt een warme sfeer gecreëerd.

Materialen

Ook wordt er bij de aanleg rekening gehouden met het gebruik van natuurlijke materialen zoals natuursteen en hout. Een grove bewerking van deze materialen zorgt voor een levend effect. Denk bijvoorbeeld aan een grof afgewerkte okergele muur die met een grove bewerking een warmere uitstraling heeft dan een strak gestuukte muur.

Planten

Bij het creeren van een mediterrante tuin wordt er vaak gekozen voor een specifieke categorie planten die veel voorkomen in het gebied aan de Middellandse Zee. Denk hierbij aan planten als olijfbomen en lavendel, maar ook aan jasmijn en rozemarijn.

De combinatie van materialen, het kleurgebruik en de plantenkeuze zorgt ervoor dat u zich in uw eigen tuin aan de Middelandse Zee waant!

Meer informatie over mediterrane tuinen?