Mediterrane tuin

Mediterrane tuin

Als inspiratie voor een mediterrane tuin denken wij aan de strakblauwe zee, wijngaarden, olijfbomen en een helderblauwe lucht. De herinneringen aan de vakantie komen weer boven… Wilt u ook graag dat ultieme vakantiegevoel vasthouden wanneer uw vakantie voorbij is? De warme sfeer die in deze tuin wordt gecreëerd zorgt ervoor dat u het gevoel het hele jaar behoudt.
Antwan Tuin Totaal zorgt ervoor dat u het hele jaar in uw tuin kunt wegdromen!

Hoe creëert u een mediterrane tuin?

Het creëren van een mediterrane tuin wordt gedaan aan de hand van een aantal elementen die er samen voor zorgen dat het kenmerkende gevoel bij u opgeroepen wordt.

Kleurgebruik in uw tuin

Een mediterrane tuin onderscheidt zich door het milde kleurgebruik van materialen. Zo wordt er vaak gebruik gemaakt van oranje of geel gekleurde tuintegels. Aangevuld met terracotta en gekleurde plantenpotten wordt een warme sfeer gecreëerd.

Tuinontwerp Antwan Tuin Totaal

Materialen

Ook wordt er bij de aanleg rekening gehouden met het gebruik van natuurlijke materialen zoals natuursteen en hout. Een grove bewerking van deze materialen zorgt voor een levend effect. Denk bijvoorbeeld aan een grof afgewerkte okergele muur die met een grove bewerking een warmere uitstraling heeft dan een strak gestuukte muur.

Planten

Bij het creëren van een vakantiewaardige tuin wordt er vaak gekozen voor een specifieke categorie planten die veel voorkomen in het gebied aan de Middellandse Zee. Denk hierbij aan planten als olijfbomen en lavendel, maar ook aan jasmijn en rozemarijn.

De combinatie van materialen, het kleurgebruik en de plantenkeuze zorgt ervoor dat u zich in uw eigen tuin aan de Middellandse Zee waant.

Meer weten over dit type tuin?

Heeft u interesse gekregen aan het aanleggen van een tuin die u terugbrengt naar uw favoriete vakantiebestemming aan de Middellandse Zee? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij realiseren graag uw droomtuin.

Ontdek ook andere tuinstijlen:
Lounge tuinWellness tuinRomantische tuinRobuuste tuinNatuurlijke tuinModerne tuinRozentuinKindvriendelijke tuinOnderhoudsvriendelijke tuinDiervriendelijke tuin