Kindvriendelijke tuin

Kindvriendelijke tuin

Niet alleen U moet kunnen genieten van uw tuin, maar ook uw kinderen! Allereerst zal de tuin natuurlijk veilig moeten zijn en daarnaast moet het een plek zijn waar kinderen kunnen én mogen spelen.

Iedereen begrijpt wel dat een kindvriendelijke tuin goed afgesloten moet zijn en dat een vijver af te raden is. Maar we letten ook op de planten die er groeien.

Meestal zorgen we voor een terras in de zon. Maar voor kinderen is een speelplek in de schaduw juist beter. Zo verbanden ze minder snel bij het buitenspelen. Natuurlijk is dit prima te combineren. Gebruik bijvoorbeeld een schaduwdoek.

Een kind wil uitgedaagd worden en de kans hebben om op te gaan in een heerlijk spel. Indien mogelijk zorgen we voor verschillende speelmogelijkheden. De mogelijkheid hebben om gewoon met de bal te kunnen spelen of met een traptrekker rond te kunnen rijden is vaak al een pluspunt voor het kind. Een ruim terras of een lekker gazon zal dan ook zeker gewaardeerd worden. En wat denkt u van de bekende zandbak? Deze staat garant voor uren speelplezier!