Tuin aanleggen nieuwbouw

Publicatiedatum: 04-01-2021
Aangepast: 21-01-2021

Tuin aanleggen nieuwbouw

tuin aanleggen nieuwbouw

Heeft u net een nieuwbouwwoning gekocht en bent u zich aan het oriënteren voor de aanleg van uw nieuwe tuin? Allereerst: Gefeliciteerd met uw nieuwe woning!

Heeft u al een idee welke tuinstijl u aanspreekt? Bijvoorbeeld modern, romantisch of robuust? Of heeft u nagedacht over de ideale indeling voor uw tuin. Waar komt het terras? En waar is die schaduwrijke plek waar u op een warme zomerse dag kunt ontsnappen aan de hitte? Misschien heeft u nog helemaal niet nagedacht over deze vragen en wilt u dit graag bespreken met een tuinspecialist. Iemand die al meer dan twintig jaar actief is. Iemand die zijn vak verstaat waardoor hij met verrassende en doordachte ideeën komt, om uw droomtuin te realiseren.

Nieuwbouw tuin

Voor een nieuwbouw tuin is het belangrijk om iets meer te vertellen over de grond. Door o.a. zware (vracht)auto’s wordt de grond dichtgereden. Zo’n dichtgeslagen laag grond is niet de ideale basis voor de aanleg van uw nieuwe tuin. Planten en gazon krijgen minder kans om te groeien en bloeien. En regenwater zakt lastig weg waardoor wateroverlast kan ontstaan. Daarbij komt dat de grond die door de aannemer wordt gelegd, niet de meest voedingsrijke grond is. Dit is van belang om te weten voordat u aan de slag wilt met uw tuin.

Het is dan ook essentieel om te starten met stap één: uw grondwerk verbeteren. Het is de basis voor een goede aanleg van uw tuin. De ondergrond wordt gespit tot zo’n 60 cm diep en er wordt een goede laag teelaarde aangebracht. Dit zorgt voor extra voedingswaarde waar planten het goed op doen. Tegelijkertijd zorgt de gespitte grond voor een natuurlijke afvoer van regenwater waardoor dit gemakkelijk in de bodem verdwijnt.

Nieuwe tuin aanleggen

Wilt u een nieuwe tuin aanleggen voor uw nieuwbouwwoning? Genieten van uw nieuwe tuin begint met een uniek tuinontwerp. Antwan Tuin Totaal bestaat twintig jaar en heeft enorm veel ervaring om tot een goed doordacht en bijzonder tuinontwerp te komen. Een tuin waar u volop van kunt genieten als u dat wilt. Iedere dag en ieder seizoen. Van zonnebaden op uw ligbed tot genieten van een knus en sfeervol buitenverblijf waarbij de regen op het glas tikt.

Tuin aanleggen nieuwbouw: Daarvoor neemt u contact op met Antwan Tuin Totaal. Wij realiseren uw droomtuin van A tot Z. Er is al genoeg waar u rekening mee moet houden bij uw nieuwbouwhuis. Het is dan prettig als u een hovenier in de arm neemt die u ontzorgd bij de aanleg van uw tuin.

Samen brengen we uw wensen en ideeën in kaart en vullen dit aan met onze kennis en ervaring zodat we het ideale tuinontwerp maken. Hierbij houden we rekening met zaken als de ligging van de tuin. Ligt uw tuin op het noorden, oosten, zuiden of westen? Op basis hiervan kunnen we goede keuzes maken voor de ligging van het terras, een groene oase of bijvoorbeeld uw overkapping.

Tijdens ons kennismakingsgesprek lichten wij onze werkwijze toe zodat u weet wat u kunt verwachten.

Meer weten over tuin aanleg?

Wilt u meer weten over de tuinaanleg voor uw nieuwbouwwoning? Neem contact met ons op en wij bespreken graag uw tuinwensen zodat we uw droomtuin kunnen realiseren.

Benieuwd naar gerealiseerde projecten door Antwan Tuin Totaal? Bekijk onze projecten.