Wat kost het aanleggen van een tuin?

Publicatiedatum: 29-05-2020
Aangepast: 13-06-2022

Wat kost het aanleggen van een tuin?

Wat kost een tuin aanleggen per m2

Wat kost het aanleggen van een tuin? Een heel terechte vraag waar geen eenduidig antwoord op kan worden gegeven. Wij proberen hier een zo goed mogelijk antwoord op te geven in dit artikel.
In deze blog gaan wij het over de volgende dingen hebben:

  • Toegevoegde waarde van een tuin
  • Tuinontwerp: uw wensen en voorkeuren
  • Wat kost een hovenier
  • Wat kost een tuin aanleggen per m2?
  • Besparen op tuinbudget
  • De hovenier voor uw droomtuin

Direct een voorstel aanvragen bij Antwan Tuin Totaal?

Toegevoegde waarde van een tuin

Hoeveel gaat een tuin kosten? Is een tuin zo duur? Deze vragen krijgen wij als hovenier vaak te horen. Wij merken dat er veel mensen vaak geen idee hebben wat een tuin kost en dat ze altijd een beetje schrikken van de prijs.
Toch is het goed om te investeren in uw tuin.

Waarom zou ik investeren in mijn tuin?, vraagt u zich af? Wij als hoveniers zouden een duizend en één reden kunnen geven. Maar dit zijn de belangrijkste volgens ons:

  • Een fijne tuin geeft meer woonplezier.
  • Omdat uw tuin onlosmakelijk verbonden is met uw ontroerend goed is de tuin medeverantwoordelijk voor de prijs van uw ontroerend goed. Dat betekent dat in uw tuin investeren een goede zet is. Er wordt weinig op afgeschreven en als u uw tuin goed onderhoud, zal deze altijd in waarden toenemen.

Tuinontwerp: uw wensen en voorkeuren

Een nieuwe tuin start bij het inventariseren van uw wensen en voorkeuren. Hoe ziet uw droomtuin eruit? Vraag uzelf eerst af waar uw tuin aan moet voldoen en wat er in ieder geval in terug moet komen. Denk hierbij aan een gazon, terras, bloemen/planten of misschien wel een vlonder of zwembad.  Inventariseer dit met behulp van een lijst, of maak bijvoorbeeld gebruik van Pinterest. Doe inspiratie op en deel uw wensenlijst met ons zodat wij aan de slag kunnen met uw tuinontwerp.

Wat kost een hovenier?

Als een hovenier langs komt voor een intakegesprek en een schets met een tuinontwerp maakt, moet u aan de volgende prijzen denken:

0 – 100 m2Circa € 550,-
101 – 200 m2Circa € 615,-
201 – 400 m2Circa € 775,-
400 – 800 m2Circa € 945,-
>800 m2Op aanvraag

Wat kost een tuin aanleggen per m2?

Eerst hebben wij kort proberen uit te leggen waar rekening mee moet worden gehouden voor de tuinaanleg. De hamvraag: ‘wat kost een tuin aanleggen?’, is niet eenvoudig te beantwoorden. Het hangt van een aantal factoren af. Denk aan de grootte van de tuin, specifieke wensen, complexiteit van voorkeuren, keuze van materialen, etc.

Wij adviseren u om uit te gaan van een m2 prijs in plaats van een uurtarief.
Denk dan aan een prijs tussen de €100,- en €250,- per m2.

Besparen op tuinbudget?

Wilt u op uw tuin besparen? Dat kan. Sommige dingen kunt u wellicht eenvoudig zelf doen, denk hierbij aan:

  • Afgraven
  • Beplanting plaatsen

Vaak kan er bespaard worden op het materiaal. Door het toepassen van goedkopere materialen, kan vaak hetzelfde gevoel gecreëerd worden en op die manier heeft u alsnog uw droomtuin alleen dan goedkoper. Let wel; alle waarde heeft zijn geld. Kiest u voor goedkopere materialen dan zal dit bijvoorbeeld ten koste gaan van de levensduur van het product. Iets wat u goed moet afwegen en met uw hovenier kunt overleggen.

De hovenier voor uw droomtuin

Wilt u graag meer weten over het aanleggen van uw droomtuin? Of bent u benieuwd wat het kost om uw tuin door Antwan Tuin Totaal te laten aanleggen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of maak direct een afspraak voor een oriënterend gesprek.

Bekijk onze gerealiseerde projecten