Tuintips in mei

17-05-2018

Het is mei! Dat betekent voorjaar! Het weer is nog grillig, van hele warme dagen naar koude en sobere dagen. Dit is verraderlijke weer voor de tuin.

Wel is het weer tijd om heerlijk aan de slag te gaan. Begin op tijd met het schoonmaken van de borders, laat het onkruid niet te hoog opkomen, door op tijd te starten voorkom je veel problemen in het seizoen.

Hieronder wat aandachtspunten voor het onderhoud van uw tuin.

Maai het gras niet te laag, 5 centimeter is een mooie hoogte.  Dit verminderd ook de vorming van mos en tevens voorkom je dat het gazon snel uitdroogt. Mocht het nodig zijn dat het gazon beregend moet worden dan bij voorkeur tegen de avond. Wanneer u dit doet in de felle zon zal uw gazon verbranden.

Groenblijvende hagen, zoals hulst, buxus en coniferen, kunnen in deze maand prima gesnoeid worden. Dit kan overigens ook in augustus maar wanneer u het nu doet zullen de nieuwe scheuten zich beter ontwikkelen. Let wel op dat u niet snoeit bij een scherpe zon. Hierdoor zal het jonge blad verbranden.

Het is ook tijd om de borders op te schonen. De oude planten en planten die de winter niet overleefd hebben kunnen verwijderd worden. Een prima moment om bij te planten als dat nodig is. Zorg ervoor dat de planten met een vochtige kluit de grond in gaan dit geeft een grote voorsprong bij het aanslaan van de planten.

Al deze tips voor tuinonderhoud in mei is natuurlijk niet compleet. Iedere tuin heeft zijn specifieke eigenschappen. Ook uw tuin! Zijn er zaken waar u niet uitkomt. Schroom niet om contact met ons te leggen, wij denken graag met u mee!