Waarom het belangrijk is om uw borders en gazon te bemesten

Tuinonderhoud Rotterdam
Publicatiedatum: 19-03-2018
Aangepast: 21-11-2022

Borders bemesten en verzorgen

Hoe kunt u het beste uw borders bemesten en verzorgen? Voor uw borders en voor het gazon zijn goede voedingsstoffen in de grond erg belangrijk. Planten halen hun groei- en bloeienergie uit de bodem. Niet alleen water houdt een plant in leven maar ook de samenstelling van de bodem is bepalend. Om er zeker van te zijn dat de grond een bepaalde kwaliteit en hoeveelheid voedingsstoffen bevat is bemesting belangrijk om deze aan te vullen of om op peil te houden. De vruchtbaarheid van de grond wordt bepaald door de hoeveelheid voedingsstoffen die in de bodem zit.

Gazon bemesten

Een gazon kun je het beste het hele jaar bemesten met een grotere hoeveelheid mest in het voorjaar + onderhoudsbemesting in de zomer en een speciale bemesting in het najaar om het gras af te harden voor de winter.

Beste periode om borders te bemesten

De beste periode om uw borders te bemesten is in het voorjaar. Ook kunt u de borders aan het begin van de zomer extra bemesten. Dan beginnen de planten zich weer te ontwikkelen en kunnen ze wel wat hulp gebruiken. In de zomer vertraagt de groei om in het najaar helemaal stil te vallen. Daarom moet u in de herfst en winter stoppen met het toedienen van voedingsstoffen.

Voor het bemesten van borders kunt u het beste kiezen voor mest die specifiek voor dat soort bloem of plant gemaakt is. Voor het bemesten van uw gazon kunt u het beste gazonmest gebruiken. Ook kunt u kiezen voor organische (natuurlijke) bemesting door bijvoorbeeld compost.

Meer weten over borders en gazon onderhoud?

Laat u adviseren door onze hoveniers voor een bemestingsadvies op maat! Of laat het onderhoud voor u doen. Zo weet u zeker dat uw tuin er netjes bij ligt en op de juiste manier verzorgd wordt. Zo geniet u optimaal van uw tuin! Lijkt u dat wat? Neem dan zeker contact met ons op.