Siergrassen

siergrassen
Publicatiedatum: 10-11-2017
Aangepast: 21-11-2022

Siergrassen voor in uw tuin

In de plantenwereld domineren vooral de siergrassen. Al is dit niet direct te zien. In de particuliere tuinen valt het bescheiden gebruik of zelfs het geheel ontbreken van deze plantengroep op. Het pampasgras heeft zijn weg naar het grote publiek gevonden. Er zijn echter meerdere soorten. Ook deze grassen kunnen uw tuin zeker verfraaien.

Kleurrijke siergrassen: van rood naar geel en blauw

Binnen het assortiment is het gras niet alleen maar groen. Het gras ‘Millium effesum Aureum’ heeft goudgele bladeren. Terwijl de kleur van de ‘Imperata cylindrica’ in de zon bloedrood is. Andere soorten zijn wat bescheidener maar door de diversiteit aan kleur zijn de ongelofelijkste combinaties mogelijk.

Grassen vragen een andere manier van kijken. Soms zijn bladeren naalddun en stekelig. Terwijl andere typen fors en massief vanuit de halmen of vanuit de aarde omhoog steken of in sierlijke bogen naar beneden hangen.

Siergrassen met pluimen

Een populair siergras met pluimen is Pampusgras. Stevige bladeren die mooi overhangen en in de winter blijven de karakteristieke pluimen gewoon staan. Een bladhoudende en winterharde soort waar u het hele jaar van kunt genieten.

Hoogte van siergras

De hoogte van deze siergrassen varieert van 5 cm tot 5 meter. De lagere soorten zijn geschikte bodembedekkers. De hogere soorten komen beter tot hun recht als groepsbeplanting of als zomergroene haag.

Warme en koude grassen

Je hebt warme en koude types. Grassen van het koude seizoen beginnen al vroeg in het voorjaar te groeien. Sommige blijven half-wintergroen of geheel wintergroen, in de winter. Andere grassen doen het juist goed tijdens de warmere periodes in het jaar en blijven er ook mooi uitzien als het een langere periode warm en droog is. Ze beginnen pas te groeien als de temperatuur is opgelopen.

Zo ziet u maar; grassen zijn zeker niet saai! Laat u inspireren en informeer bij ons naar de mogelijkheden voor in uw tuin!